Компанія BMW представила один із варіантів оформлення екстер’єру автомобіля, що найбільш вражає. Глядачів CES 2022 компанія намагалася вразити концептом iX Flow з панелями E Ink зі змінними кольорами.

Автомобіль покритий прозорим монохромним листом E Ink. На відміну від типового електронного рідера, iX Flow, схоже, не здатний виводити на бортах текст із дрібною роздільною здатністю. Автомобіль швидше нагадує умовний “один великий піксель”, який може перемикатися між білим та темно-сірим кольором.

BMW представила на CES 2022 автомобіль-хамелеон iX Flow

Однак, завдяки поступовому поширенню зміни кольору по всій площині, виникає привабливий анімаційний ефект. Саме тому на деяких фото з презентації концепт iX Flow виглядає “плямистим”.

У цьому є певний цікавий потенціал. Очевидний інтерес полягає в тому, щоб прикрасити наступну версію панелями E Ink з вищою роздільною здатністю, які можуть справді демонструвати зображення та текст. Це може бути цікаво, про що свідчать попередні проєкти, що використовують ту саму концепцію у кросівках та браслетах.

BMW представила на CES 2022 автомобіль-хамелеон iX Flow

І, звичайно, існує технологія E Ink Advanced Color ePaper, або ACeP, яка може забезпечувати як повноколірну, так і обмежену палітру. Не буде дивним, якщо BMW покаже повноколірний концепт на наступній виставці CES. А подивитися детальну інформацію щодо концепту iX Flow можна на офіційному сайті BMW.