Компанія NVIDIA вже деякий час розповідає про переваги неймовірно швидких моніторів, демонструючи, як панелі із частотою 360 Гц (що показують у шість разів більше кадрів, ніж стандартні монітори) можуть підвищити продуктивність у кіберспортивних іграх.

Але ці монітори жертвують роздільною здатністю: максимум 1080p, що здається трохи обтяжливим, коли практично кожен телевізор має вчетверо більше пікселів. На виставці CES 2022 компанія NVIDIA оголосила про технологічний прорив у галузі високошвидкісних моніторів — збільшення роздільної здатності до 1440p (2560×1440).

Монітори G-Sync від NVIDIA дозволять перемикатися між 1440p та 1080p

NVIDIA стверджує, що нове покоління 27-дюймових панелей з роздільною здатністю 1440p може підвищити ефективність кіберспортсменів, покращивши прицілювання на 3% завдяки додатковій роздільній здатності.

Для ігор з високою візуальною насиченістю, в яких неможливо досягти швидкості 360 кадрів в секунду при роздільній здатності 1440p, деякі з цих моніторів включатимуть режим “подвійного формату”, що показує роздільну здатність 1080p на 25 дюймах фізичного простору на панелі. Це залишає досить значну віртуальну чорну рамку навколо екрана, але якщо ви абсолютно не можете жити без цієї додаткової швидкості, це дійсно цікавий варіант використання.

Новий клас 27-дюймових моніторів G-Sync з роздільною здатністю 1440p та частотою 360 Гц почне з’являтися на ринку наприкінці цього року. NVIDIA стверджує, що вона має партнерські відносини з AOC, MSI, ASUS та ViewSonic. Єдиним невідомим параметром на цей час залишається ціна.