Рік у рік компанії-виробники роботів (або ті, хто себе такими вважають) обіцяють нам розумних роботів, схожих на персонажів гри Detroit: Become Human. Звичайно, надіслати за пивом андроїда-слугу Маркуса може бути дуже приємно, але визнаймо чесно — найближчим часом це не дуже ймовірно. Тому потрібно віддати належне компанії Labrador: її роботи Caddie та Retriever — це лише розумні полиці. Але в цьому “лише” — найголовніше.

Labrador Retriever — справді корисний домашній робот [відео]

Роботи компанії Labrador розміром із приставний столик та оснащені колесами та датчиками, які дозволяють їм переміщатися по дому. Власники призначають машинам “зупинки” (наприклад, “на кухні” та “біля дивана”), і роботи по команді переміщуються між цими місцями, автоматично об’їжджаючи перешкоди та людей. Обидва роботи можуть керуватися за допомогою мобільних програм або усних команд через інтеграцію з Amazon Alexa.

Labrador Retriever Floor Plan

Максимальне навантаження роботів становить близько 11 кілограмів. Вони пересуваються з рівномірною швидкістю та автоматично заряджаються протягом ночі. Основна відмінність між цими двома машинами полягає в тому, що Retriever може підіймати та опускати себе, а також має пару рук, схожих на конвеєрну стрічку, які дозволяють йому захоплювати таці (якщо вони розташовані у відповідному місці).

Попри зовнішню простоту, машини ще готові до використання споживачами. Компанія Labrador почала проводити пілотні випробування робота Caddie, розміщуючи машини у будинках людей з лютого 2021 року. Але компанія збирається проводити якнайбільше тестів, і націлена на серійне виробництво лише “у другій половині 2023 року”.

Labrador Retriever — справді корисний домашній робот [відео]

Зацікавлені покупці можуть внести депозит, що повністю повертається, у розмірі 250 доларів США для придбання машини Caddie або Retriever. Ціни на машини становитимуть:

  • $1500 передплати
  • $99 на місяць протягом 36 місяців за Caddie
  • $149 на місяць протягом 36 місяців за Retriever

Таким чином, загальна вартість становитиме відповідно $5000 та $6800. Але це ще не все: після повних виплат і переходу роботів у володіння, сервіс і програмні оновлення продаватимуться окремо за неназваною поки ціною.