Довгоочікувані графічні процесори Intel Arc стали на крок ближче до рук геймерів: компанія оголосила на CES 2022, що вже почала поставляти свої GPU першого покоління Alchemist OEM-виробникам для настільних і портативних систем, включаючи Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, Haier, HP, Lenovo, Samsung, MSI та NEC.

Графічні процесори Arc є великою справою для Intel, яка збирається упаковувати нову графічну архітектуру Xe в дискретні графічні процесори для ноутбуків і настільних комп’ютерів. Чипи Arc також обіцяють підтримку високорівневих ігрових та творчих функцій, включаючи апаратне прискорене трасування променів і XeSS, суперсемплінг Intel та прискорений AI. Простіше кажучи, Arc — це найбільша спроба Intel посунути AMD та NVIDIA на ринку графіки для ноутбуків та настільних комп’ютерів.

На жаль, поки немає офіційної інформації про такі важливі деталі, як-от, скільки буде моделей графічних процесорів Alchemist, які фактичні характеристики відеокарт або, що найголовніше, скільки вони будуть коштувати.

Intel також оголосила на CES 2022, що дискретні графічні процесори Arc знадобляться на ноутбуках під брендом Intel Evo з новими чіпами серії H 12-го покоління, тож цілком імовірно, що ми почнемо бачити принаймні мобільні версії нових графічних систем уже в найближчі місяці.