На виставці CES 2022 компанія AMD анонсувала нову функцію ігрового програмного забезпечення: Radeon Super Resolution, яка обіцяє привнести покращення супердискретизації на основі Штучного Інтелекту практично в будь-яку гру, навіть якщо вона не була спеціально оновлена для підтримки FidelityFX Super Resolution від AMD.

За словами AMD, ПЗ Radeon Super Resolution (RSR) побудоване на тому ж алгоритмі, що і FidelityFX Super Resolution, але воно інтегроване у програмний пакет Adrenalin як функція на базі драйверів, що дозволяє йому працювати в майже необмеженому діапазоні ігор.

AMD представила ПЗ Radeon Super Resolution, здатне покращити графіку в “практично будь-якій грі”

Гравцям потрібно просто включити функцію в налаштуваннях драйвера Radeon і знизити роздільну здатність в налаштуваннях гри, а RSR, здається, подбає про все інше. Швидше за все, відсутність оптимізації для кожної окремої гри може негативно вплинути на підвищення роздільної здатності, але без тестів з таким самим успіхом можна стверджувати й протилежне.

Це виглядає схожим на нещодавно перероблену технологію NVIDIA Image Scaling, яка також активується на стороні драйвера і пропонує альтернативу Deep Learning Super Sampling (DLSS) для ігор, що не підтримуються. Однак Image Scaling не зовсім відповідає DLSS, тому можна припустити, що вираз “не зовсім відповідає” можна застосувати також відносно RSR у порівнянні з FSR.

З січня цього року функція доступна на відеокартах Radeon RX 5000 та новіших і для її роботи потрібне програмне забезпечення Adrenalin Edition 22.1.3, або нової версії.