В Україні дозволили робити бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Питання бустерної дози для усіх інших категорій громадян розглянуть на засіданні Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики уже 5 січня.

Українці, старші за 60 років, зможуть отримати додаткове щеплення щонайменше через шість місяців після завершення курсу вакцинації. За словами міністра охорони здоров’я, Віктора Ляшка, перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам (Moderna або Comirnaty/Pfizer) незалежно від вакцини першого щеплення. 

Якщо ж м-РНК-вакцини будуть відсутні, бустерну дозу можна буде зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Цікаво, що також було внесено зміни в схему комбінування різних вакцин для основного курсу щеплень від COVID-19. Тепер CoronaVac можна поєднувати з векторними (AstraZeneca) та мРНК-вакцинами (Moderna або Comirnaty від Pfizer). А після Moderna або Pfizer можна застосовувати вакцину AstraZeneca.