Компанія TP-Link показала на виставці CES 2022 прототип нового маршрутизатора Archer AXE200 Omni з підтримкою нового стандарту Wi-Fi 6E, проте це далеко не головна його особливість.

Роутер оснащено чотирма антенами, які автоматично розгортаються й обертаються, щоб забезпечити кращий сигнал. Хоча необхідність цієї особливої ​​функції є спірною, враховуючи доступні технології beamforming, які успішно реалізовані в багатьох маршрутизаторах, в тому числі TP-Link. Досить дивно бачити, як роутер оживає та рухає своїми антенами, як якийсь інопланетний самонавідний маяк.

Проте загалом технічні характеристики моделі знаходяться на високому рівні. Як і можна очікувати від маршрутизатора 6E, AXE200 працює одразу в трьох діапазонах: 2,4, 5 та 6 ГГц. Сумісність з Wi-Fi 6E дозволяє маршрутизатору використовувати додаткову пропускну здатність і зменшувати загальну затримку.

TP-Link зробив роутер з саморухомими антенами, щоб у вас був кращий Wi-Fi

На цей час AXE200 все ще знаходиться на стадії прототипу, тому немає ніякої інформації про ціну моделі чи дату його випуску.

Проте для тих, хто шукає щось трохи більш традиційне, TP-Link також представив свій чотиридіапазонний маршрутизатор Archer AXE300, який не має автономних антен, але має той самий дизайн. AXE300 використовує всі переваги WiFi 6E з двома діапазонами 5 ГГц на додаток до 6 ГГц і 2,4 ГГц. Ціна на цю модель також ще не визначена, але в TP-Link планують, що вона стане доступною у 2 кварталі 2022 року.