Засновницю Theranos Елізабет Холмс, колишню мільярдерку та улюбленицю Кремнієвої долини, яка пообіцяла революційну технологію аналізу крові, визнали винною за чотирма звинуваченнями у кримінальному шахрайстві.

Суд присяжних із восьми чоловіків та чотирьох жінок отримав справу в середині грудня після трьох місяців судового розгляду та свідчень 32 свідків. Обговорення тривали понад 50 годин протягом семи днів. Зрештою, присяжні визнали Холмс винною за одним пунктом змови з метою шахрайства та трьома шахрайствами відносно конкретних інвесторів. Суддя окружного суду США Едвард Давіла винесе вирок Холмс пізніше. Їй загрожує до 20 років позбавлення волі.

Елізабет Холмс здобула репутацію наступного Стіва Джобса, та змогла залучити $945 мільйонів від високопоставлених інвесторів, включаючи сім’ю Бетсі ДеВос, Руперта Мердока та родину Уолтона, засновника Walmart. Компанія Холмс Theranos на своєму піку оцінювалася в $9 мільярдів.

У 2019 році компанія HBO зняла документальний фільм The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley в якому була розказана історія Theranos, та того як Елізабет Холмс змогла переконати топових інвесторів в розробці революційної технології для аналізу крові, якої насправді не існувало.