Компанія Samsung у 2021 році представила інноваційну лінійку телевізорів Neo QLED 8K з надвисокою роздільною здатністю, матрицею нового типу, інтелектуальними функціями та неймовірними можливостями для геймінгу. Neo QLED 8K оснащено інноваційними світлодіодами Quantum Mini LED разом із технологією Samsung Quantum Matrix та процесором Neo Quantum, що забезпечують реалістичне зображення з високою чіткістю та деталізацією як у темних, так і в яскравих сценах.

Розміри Quantum Mini LED — лише 1/40 висоти звичайного світлодіода. Традиційні ЖК-панелі використовують лінзи для розсіювання світла, розташовані в корпусі, що фіксує світлодіод на місці. На відміну від них, Quantum Mini LED складається з надзвичайно тонких мікрошарів, наповнених куди більшою кількістю світлодіодів.

Як телевізори Samsung Neo QLED 8K змінили уявлення про якість зображення у 2021 році

В Neo QLED 8К шкала яскравості збільшена до 12-бітової, вона має 4096 рівнів регулювання, що дозволяє робити темні зони світлішими, а світлі – яскравішими.

Процесор Neo Quantum підтримує розширені можливості для збільшення роздільності зображення. Використовуючи до 16 різних нейромережевих моделей, процесор оптимізує якість зображення до 8К незалежно від його початкового стану. Відео навіть з невисокою роздільністю після обробки будуть мати кращий вигляд.

Телевізійна лінійка 2021 року отримала різноманітні інтелектуальні функції та додатки. Вони постійно оновлюються для більш зручного користування, повністю задовольняючи потреби сучасних споживачів. Зокрема Samsung Health з функцією особистого тренера, Google Duo та інтеграція з Office 365 для роботи з документами прямо на екрані телевізора.

Як телевізори Samsung Neo QLED 8K змінили уявлення про якість зображення у 2021 році

Спеціальний ігровий режим 21:9 та 32:9 з функцією Super Ultrawide GameView забезпечує миттєву реакцію матриці та плавне зображення без змазування. Підтримка AMD FreeSync Premium Pro дозволяє підключати до Neo QLED 8К не тільки ігрові консолі, але й ноутбуки та ПК, щоб насолоджуватися іграми на великому екрані.

Функції на зразок надширокоформатного ігрового режиму та Auto Game Mode покращують продуктивність, графіку, зменшують затримку вхідного сигналу й створюють повніший та насиченіший звук, що керується штучним інтелектом (ШІ).

Функція об’ємного звуку Object Tracking Sound Pro (OTS) проєктує динамічне звучання відповідно до переміщення об’єктів на екрані, а SpaceFit Sound аналізує фізичне середовище навколо встановленого телевізора й створює захопливе аудіо, підібране спеціально до зовнішніх умов.

Як телевізори Samsung Neo QLED 8K змінили уявлення про якість зображення у 2021 році

Моделі Samsung Neo QLED 8K отримали дизайн Infinity One з мінімальними рамками. А завдяки тонкому модулю One Connect для зовнішніх підключень, що кріпиться до задньої панелі телевізора, дизайн телевізора виглядає мінімалістично та не обтяжує простір приміщення.

Більше інформації про телевізійну лінійку Samsung 2021 року – на сайті.