Незадовго до початку великої виставки CES 2022 Qualcomm анонсувала друге покоління свого нового ультразвукового 3D сканера відбитків пальців Sonic Max. У порівнянні з попереднім поколінням, новий сенсор пропонує ряд покращень: він має більшу площу сканування, може сканувати два відбитки пальців одночасно, став значно швидше, точніше та безпечніше.

Компанія Qualcomm повідомила ЗМІ, що завдяки новій технології сенсор 3D Sonic Max працює нормально, навіть при забрудненні екрану смартфона. Це означає, що новий сканер відбитків пальців зможе зчитувати відбиток пальця, навіть якщо екран мокрий, забруднений потом, жиром тощо.

Qualcomm 3D Sonic Max

Компанія оголосила, що нова технологія, що використовується в 3D Sonic Max, може проникати крізь поверхню різних об’єктів, таких як метал та скло, забезпечуючи тим самим надзвичайно точне сканування відбитків пальців. Нагадаємо, що попередні ультразвукові сканери цього типу використовують лише невелику частину дисплея.

Новий датчик Qualcomm у 17 разів більший і може миттєво зчитувати великі обсяги та біометричні дані зі швидкістю лише 0,2 секунди. Розпізнавання відбитків пальців здійснюється шляхом дотику до випадкового місця у нижній частині дисплея.