Продажі Oculus зростають — майбутнє за версією Ready Player One все ближче

Попри все ще переважно скептичне ставлення до віртуальної реальності, вона потроху захоплює думки найбільш активних користувачів. Принаймні про це свідчать щораз більші продажі VR-пристроїв, зокрема Oculus — недарма Марк Цукерберг минулого року перейменував Facebook на “Мету” та оголосив, що майбутнє, на його думку, – за віртуальною реальністю.

Точних даних щодо об’ємів продажів Oculus ще немає — підсумки четвертого кварталу минулого року ще не підведені, до того ж Meta зазвичай не розголошує цю інформацію, але аналітична компанія IDC (International Data Corporation) оцінює їх у 5,3-6,8 млн пристроїв. Як бачимо, це дуже приблизні цифри, але навіть вони значно вищі за показник минулого, 2020 року — тоді ще Facebook зміг продати близько 3,5 млн Oculus.

На додаток до цього, фінансові компанії Jefferies та KeyBanc Capital зазначають, що кількість завантажень додатків для Oculus значно збільшилася наприкінці року, а на Різдво кількість активних користувачів зросла на 90% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

З усім тим, як Oculus, так і VR-пристрої загалом все ще лишаються нішевими продуктами. Чи вдасться Марку Цукербергу переконати пересічних людей приєднатися до його Oasis “Метавсесвіту” — поки що сказати не зможе ніхто. Але, здається, версія майбутнього з людством, що відмовилось від справжнього життя на користь віртуальних розваг, з кожним роком стає трохи реальнішою.

Більше коментарів!