Попри все ще переважно скептичне ставлення до віртуальної реальності, вона потроху захоплює думки найбільш активних користувачів. Принаймні про це свідчать щораз більші продажі VR-пристроїв, зокрема Oculus — недарма Марк Цукерберг минулого року перейменував Facebook на “Мету” та оголосив, що майбутнє, на його думку, – за віртуальною реальністю.

Точних даних щодо об’ємів продажів Oculus ще немає — підсумки четвертого кварталу минулого року ще не підведені, до того ж Meta зазвичай не розголошує цю інформацію, але аналітична компанія IDC (International Data Corporation) оцінює їх у 5,3-6,8 млн пристроїв. Як бачимо, це дуже приблизні цифри, але навіть вони значно вищі за показник минулого, 2020 року — тоді ще Facebook зміг продати близько 3,5 млн Oculus.

На додаток до цього, фінансові компанії Jefferies та KeyBanc Capital зазначають, що кількість завантажень додатків для Oculus значно збільшилася наприкінці року, а на Різдво кількість активних користувачів зросла на 90% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

З усім тим, як Oculus, так і VR-пристрої загалом все ще лишаються нішевими продуктами. Чи вдасться Марку Цукербергу переконати пересічних людей приєднатися до його Oasis “Метавсесвіту” — поки що сказати не зможе ніхто. Але, здається, версія майбутнього з людством, що відмовилось від справжнього життя на користь віртуальних розваг, з кожним роком стає трохи реальнішою.