Компанія LG оголосила про свої плани на лінійку телевізорів до 2022 року, де флагманська технологія OLED Evo буде поширена з преміальної серії G на більш доступну серію C.

Технологія OLED Evo, яку компанія вперше представила минулого року, підвищує яскравість стандартних OLED-дисплеїв LG шляхом використання дейтерію, який надає органічному матеріалу більш тривалий термін служби, а також можливість витримувати вищу напругу.

У 2021 році ця нова панель використовувалася тільки в топовій моделі G1, але після успіху Evo, у 2022 році нові лінійки G2 і C2 будуть оснащені технологією OLED Evo, що робить більш продуктивну панель доступною за ціною.

Телевізори OLED Evo від LG також будуть доступні в ширшому діапазоні розмірів, ніж будь-коли раніше. У серії G з’явиться надвеликий 97-дюймовий варіант, а також 83-дюймовий, останній з яких торік був обмежений моделлю Z1. Тим часом популярність 48-дюймового C1 серед гравців і тих, у кого мало місця, спонукала додати 42-дюймовий C2. Однак два останні розміри екрану не мають тієї ж технології OLED Evo, що і більші моделі, а натомість оснащені стандартними OLED-дисплеями.

Обидві серії, G і C, також матимуть зменшені рамки — з 10,2 мм до 6 мм, а G2 втратить 45-градусну фаску на задній панелі на користь чистіших прямих кутів. Виготовлені з нового композитного матеріалу, ці моделі будуть на 47% легші за своїх попередників.

LG представила лінійку телевізорів на 2022 рік: ще більше EVO та новинка OLED.EX

Не лише топові моделі отримають збільшення яскравості у 2022 році. LG Display – постачальник панелей для LG, Sony, Panasonic та інших компаній – оголосила, що деякі інновації Evo будуть реалізовані у ширшому масштабі з появою екранів OLED.EX.

OLED.EX (акронім слів “Evolution” та “eXperience”) використовуватиме дейтерій при виробництві та запатентовану технологію “EX Technology”, засновану на алгоритмах, щоб допомогти збільшити яскравість на заявлені 30% у порівнянні зі звичайними OLED-дисплеями. Компанія стверджує, що технологія EX.Technology може передбачати кількість використання кожного окремого діода на основі ваших звичок перегляду, щоб точніше контролювати споживання енергії дисплеєм і, таким чином, “точніше передавати деталі та кольори відтворюваного відеоконтенту”.

Оскільки використання дейтерію під час виробництва дає результат ефективніший і стабільніший у порівнянні з використовуваними в цей час сполуками на основі водню, панелі отримують більш тривалий термін служби й вимагають меншого охолодження, що означає зменшення загальної товщини на 30% у порівнянні з чинними панелями — це дозволяє зменшити товщину 65-дюймової OLED-панелі з 6 мм до тонкої пластини 4 мм.

Поки незрозуміло, які саме моделі та розміри екранів отримають переваги від OLED.EX, але технологія буде інтегрована у всі OLED телевізори, що виготовляються на заводах LG Display у Паджу (Південна Корея) та Гуанчжоу (Китай), починаючи з другого кварталу 2022 року.