Президент і генеральний директор AMD Ліза Су опублікувала на своїй сторінці в Twitter фотографію чіпа, який, мабуть, є 6-нм процесором із серії 6000 сімейства процесорів Rembrandt. Твіт був опублікований незадовго до початку великої виставки CES 2022, яка розпочинається сьогодні.

Очікується, що під час презентації AMD Ліза Су офіційно представить нові процесори компанії. Перша інформація про чіпи Rembrandt вже почала зʼявлятися. Згідно з цими деталями, нові процесори матимуть до 8 ядер Zen 3 та 16 МБ кешу третього рівня. Нові чіпи будуть проводитися за 6-нанометровим техпроцесом на заводах TSMC.

Заява Intel у відповідь сфокусована однією ключовою характеристикою – 5,5 ГГц, що, як очікується, стане максимальною тактовою частотою, якої зможе досягти новий процесор. Це на 300 МГц більше, ніж у поточного флагмана компанії — Core i9-12900K, що був анонсований наприкінці минулого року і може досягати максимальної тактової частоти 5,2 ГГц.

Попри новини, не зовсім зрозуміло, коли нові процесори з’являться у продажу. Глобальний дефіцит чіпів, що триває, ще ніхто не скасовував. Генеральний директор Intel попереджає, що постачання може бути обмеженим до 2023 року, а компанія TSMC, яка виробляє чіпи для AMD, раніше заявляла, що дефіцит може зберегтися і цього року.