Карлос Сайнс-старший, дворазовий чемпіон світу з ралі (1990 та 1992) та триразовий переможець «Дакар» (2010, 2018, 2020) одержав чергову перемогу. Досвідчений пілот переміг у четвертому етапі ралі «Дакар 2022», яке проходить зараз у Саудівській Аравії. Це вже 40 перемога на етапах «Дакар» для Сайнса-старшого, але перша в історії цих перегонів для електромобіля.

Річ у тому, що Сайнс, який минулого року змінив команду та машину, виступає за кермом спеціальної версії гібридного електрокара Audi RS Q e-tron команди Audi Q Motorsport.

Audi RS Q e-tron – це електрокар з бортовим генератором, де допоміжний ДВЗ використовується для поповнення заряду основної батареї. В Audi називають таке рішення енергетичним конвертером і без нього електрокар просто не подолав би гоночні ділянки довжиною більш ніж 800 км, на яких треба витискати з машини усе.

Як допоміжний ДВЗ використовується двигун 2.0 TFSI, що встановлювався на машини Audi на перегонах DTM. Він працює у діапазоні 4500–6000 об/хв, споживаючи менше ніж 200 г бензину на кВт×год. Основними двигунами для обох осей є двигуни-генератори (MGU) боліду Audi e-tron FE07, що виступав за команду Audi Sport у перегонах Formula E 2021 року. Звісно ж, вони можуть підзаряджати акумулятор авто під час гальмування. Ще один такий MGU є частиною допоміжної установки.

Загальна потужність силової установки Audi RS Q e-tron обмежена організаторами ралі «Дакар» до 288 кВт. Ємність батареї вагою 370 кг становить 52 кВт×год, крім того, авто має паливний бак на 300 літрів бензину для допоміжного генератора.

Максимальна швидкість Audi RS Q e-tron обмежена на 170 км/год. На нещільній поверхні, тобто на піску, авто набирає швидкість у 100 км/год приблизно за 4,5 секунди.

Усі Audi RS Q e-tron добре показали себе під час четвертого етапу перегонів «Дакар 2022», у першій п’ятірці на фініші опинилися усі три екіпажі команди Audi Q Motorsport.