Поки Кріс Робертc та студія Cloud Imperium Games продовжують годувати всіх обіцянками та пропонують придбати за «скромні» $40,000 набір кораблів до Star Citizen, яка все ще не має навіть приблизної дати релізу, інші сідають та роблять майже те саме, наодинці та без $400 млн пожертв від користувачів. Ми маємо на увазі проєкт SpaceBourne 2 від інді-студії DBK Games, яка, схоже, складається усього з однієї людини – Бурака Дабака, що живе в Ізмірі, Туреччина.

У перший день нового 2022 року Бурак Дабак запустив кампанію по збору коштів на Kickstarter, виклав трейлер нової гри та створив її сторінку у Steam. Й відверто кажучи те, що ми бачимо у трейлері, дійсно вражає – динамічні космічні бої, у яких бере участь група кораблів під контролем AI-напарників гравця, яким він може віддавати команди; висадка на планети, розмір яких буде складати до 1/5 від розміру реальної Землі (усього в SpaceBourne 2 буде 10,000 планет, 9,900 з яких генеруються під час старту нової гри); дипломатія; ролева складова; наземні бойові зіткнення (ця частина виглядає ще не дуже впевнено); дослідження аномалій; полювання за головами; взяття великих кораблів на абордаж; апргейд кораблів, зброї та самого персонажу та багато іншого. Здається це майже космічний симулятор вашої мрії!

SpaceBourne 2 – це вже не перша космічна гра DBK Games. У 2018 р. Бурак Дабак випустив у Дочасному Доступі SpaceBourne, яка дісталася (добралася) до релізу у липні 2020 р. та отримала досить схвальні відгуки гравців. До речі, саме зараз, протягом тижня після анонсу SpaceBourne 2, першу частину можна придбати усього за 45 грн. Це гарний спосіб підтримати розробника та вирішити чи є сенс фінансувати розробку сиквела.

У будь-якому разі, SpaceBourne 2 виглядає дуже цікаво, і має набагато більший шанс дістатися до релізу, ніж горезвісна Star Citizen.