Напередодні CES 2022 Samsung анонсував новий ігровий монітор у лінійці Odyssey — це “молодший” брат G9, Samsung Odyssey Neo G8. У нього менша діагональ екрану, але суттєво вища роздільна здатність.

Зовні Samsung Odyssey Neo G8 дуже схожий на попередню модель — у нього той самий “хайтековий” дизайн білого корпусу з вигнутим екраном, що дуже відрізняється від інших сучасних моніторів. Радіус кривини також дуже невеликий — усього 1000R (1 м). Але якщо у G9 була просто величезна діагональ — цілих 49 дюймів, то у G8 вона більш, так би мовити, помірна — “усього” 32 дюйми. Співвідношення сторін у новинки — стандартне, 16:9 (у G9 були пропорції 32:9 — тобто екран був ще вужчий, ніж за “кінематографічних” 21:9). Роздільна здатність G8 — 4K (у G9 була 5,120×1,440, що приблизно на 1 млн точок менше, тож щільність пікселів у новинки буде значно вищою).

У Samsung Odyssey Neo G8 використовується VA-панель з Quantum Mini LED підсвічуванням — максимальна яскравість може сягати 2000 ніт (інформації щодо контрасту поки немає). Якщо інші характеристики також будуть на рівні, то цей монітор зможе з легкістю перевершити усі вимоги найвищого стандарту VESA DisplayHDR 1400.

Samsung Odyssey Neo G8 — ігровий 4K-монітор з частотою 240 Гц

За такої роздільної здатності у Samsung Odyssey Neo G8 неабиякі ігрові характеристики: підтримуються технології адаптивної частоти AMD FreeSync Premium Pro та NVIDIA G-Sync, мінімальний час реакції панелі становить 1 мс, максимальна частота оновлення – 240 Гц (компанія заявляє, що цей монітор — найшвидший серед 4K-моделей).

Наразі ніяких більш детальних технічних характеристик не повідомляється, але вже відомо, що монітор оснащений двома роз’ємами HDMI 2.1 та одним DisplayPort 1.4. Це дозволяє зробити припущення, що Samsung використовує компресію сигналу, тому що обидва ці стандарти підтримують максимальний режим 4K@120 Гц, й отримати через такі роз’єми сигнал 4K@240 Гц можливо лише за умов використання алгоритму компресії VESA Display Stream Compression (DSC). Відмовитись від неї дозволить використання стандарту DisplayPort 2.0, але поки що про такі монітори нічого не відомо – перші анонси очікуються саме під час CES 2022.

Поки що Samsung не повідомляє ціну та доступність Samsung Odyssey Neo G8 у продажу — додаткові анонси будуть протягом року.