Минулого року Samsung вже позбавила користувачів необхідності змінювати батарейки в пульті дистанційного керування Eco Remote, додавши в його конструкцію сонячну батарею. Цього разу компанія пішла ще далі: новий пульт Eco Remote 2022 здатний заряджатися не лише від прямого сонячного світла, а й вашого Wi-Fi!

Збір радіочастотної енергії виглядає у сенсі магією, але насправді це досить добре відпрацьована технологія. Вона заснована на перетворенні електромагнітної енергії — наприклад, що генерується вашим WiFi-роутером або іншими пристроями — в енергію постійного струму, яку може використовувати всіляка дрібна електроніка.

Samsung представила пульт дистанційного управління Eco Remote 2022, що заряджається від Wi-Fi

Зрозуміло, мова про невеликі величини, але, з іншого боку, і пульту дистанційного керування багато не потрібно. До того ж виробник не повідомив жодних подробиць про те, як довго може пропрацювати Eco Remote 2022 лише від вашого роутера. Проте, поєднання двох джерел — сонячного світла та радіочастотної енергії — за ідеєю, має зняти питання підзарядки пульта раз і назавжди.

В оновленні 2022 року також є естетичні зміни. Samsung тепер пропонуватиме білу версію пульта поряд із чорною, щоб краще поєднувати його з деякими “дизайнерськими” телевізорами. На додаток до D-pad, кнопок гучності, голосового керування та інших, є спеціальні кнопки запуску для ключових сервісів: Samsung TV Plus, Netflix, Amazon Prime Video та Disney+.