Після тривалого простою та капремонту електропоїзд Skoda City Elephant EJ675 почав курсувати між Києвом та Львовом, проте після свят буде обслуговувати маршрут Київ-Вінниця. Про це перед запуском поїзда повідомив голова правління “Укрзалізниці” Олександр Камишин, повідомляє ЦТС.

“Потяг поїде маршрутом Київ-Вінниця-Тернопіль-Львів. У святкові дні він курсуватиме на цьому маршруті, а далі після свят, коли знизиться пасажиропотік, його буде поставлено на маршрут Київ-Вінниця”, – заявив він.

Між Києвом та Вінницею буде їздити двоповерховий електропоїзд

За словами голови “Пасажирської компанії” УЗ Олександра Перцовського, поки що попит на напрям Київ-Львів дуже високий — за кілька днів на перший рейс Skoda Elephant було викуплено понад 400 квитків, що становить 2/3 місткості поїзда (636 місць). Цим маршрутом Skoda ходитиме щодня.

Заступник посла Чехії в Україні Іржі Прецлік, який був присутній на заході, уточнив, що в Чехії подібні потяги використовуються як приміські, а не як міжміські.

“У нас двоповерхові поїзди на кшталт City Elephant є приміськими. Вони не їздять на довгі дистанції, максимум на 60-70 км. Міжміські поїзди інші. Але це залежить від організації залізничного руху в конкретній країні”, – уточнив він, відповідаючи на запитання журналістів.

Між Києвом та Вінницею буде їздити двоповерховий електропоїзд

На цей час це найбільший за пасажиромісткістю поїзд “Укрзалізниці”. Вартість його ремонту, за словами голови компанії Олександра Камишина, становила 120 млн. грн. Другий аналогічний поїзд, за словами керівництва УЗ, має вийти на маршрут у першій половині 2022 року.