Тільки учора ми писали, що користувачі Microsoft Exchange зіткнулися з “Проблемою-2022”. Нагадаємо, з 1 січня 2022 року електронна пошта перестала доставлятися користувачам цього програмного комплексу.

Помилка полягає у змінній для зберігання дати, формат якої взагалі не передбачає існування календарних дат з 1 січня 2022 року. Єдиним можливим варіантом виправлення помилки було відключення механізму сканування, який використовує цю змінну, але це відкривало шлях для спаму у скриньки користувачів.

Отже, Microsoft випустила тимчасове виправлення, що вимагає дій користувача, поки компанія працює над оновленням, яке автоматично усуватиме проблему.

Це виправлення постачається у вигляді сценарію PowerShell під назвою “Reset-ScanEngineVersion.ps1“. Під час виконання сценарій зупиняє служби Filtering Management і Exchange Transport, видаляє старі файли AV-рушія, завантажує новий AV-рушій і знову запускає служби.

Щоб використати автоматизований сценарій для застосування виправлення, адміністратори можуть виконати такі кроки на кожному місцевому сервері Microsoft Exchange у своїй організації:

  1. Завантажте сценарій Reset-ScanEngineVersion.ps1 із сайту https://aka.ms/ResetScanEngineVersion
  2. Відкрийте оболонку Exchange Management Shell
  3. Змініть політику виконання сценаріїв PowerShell за допомогою Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy RemoteSigned
  4. Запустіть сценарій
  5. Якщо ви раніше відключили механізм сканування, увімкніть його за допомогою сценарію Enable-AntimalwareScanning.ps1

Компанія стверджує, що після запуску сценарію електронна пошта знову почне доставлятись, але це може зайняти деякий час залежно від обсягу пошти, яка застрягла в черзі. Детальну інструкцію можна подивитись за посиланням.