Під час торгів протягом понеділка Apple досягла ринкової капіталізації в $3 трильйони, втричі збільшивши свою вартість менш ніж за чотири роки. Такого результату компанія досягла, коли ціна її акцій перевищила $182,85.

Apple досягла капіталізації в $3 трильйони

Цей переважно символічне досягнення, але воно показує, що інвестори залишаються оптимістичними щодо акцій Apple та її здатності рости. У четвертому кварталі компанія продемонструвала річне зростання всіх категорій продуктів, при цьому виторг зріс на 29% у порівнянні з минулим роком.

Хоча iPhone все ще залишається найбільшим драйвером продажів, сервісний бізнес Apple зріс на 25,6% у порівнянні з минулим роком і приніс понад $18 мільярдів доходу протягом кварталу. І аналітики бачать багато можливостей для подальшого росту.

У грудні, наприклад, Кеті Хаберті з Morgan Stanley підвищила цільову ціну акцій Apple зі $164 до $200, стверджуючи, що нові продукти, такі як віртуальна реальність і гарнітури доповненої реальності, ще не вплинули на ціну. Хаберті також повідомила, що вона очікує, що дохід App Store перевершить прогнози Morgan Stanley на квартал, а Apple відвантажить 83 мільйони iPhone, що на 3 мільйони більше, ніж очікувалося.

Інвестори також звернулися до Apple як надійного притулку під час нещодавньої ринкової невизначеності завдяки її сильному балансу та величезному грошовому потоку, який вона використовує для інвестування в нові продукти, викупу акцій та повернення капіталу акціонерам через дивіденди.

Apple стала першою публічною компанією США, яка досягла ринкової капіталізації в $1 трлн під час денної торгівлі 2 серпня 2018 року. Її оцінка досягла $2 трлн трохи більше ніж через два роки, 19 серпня 2020 року.

Проте й конкуренти Apple не відстають. Microsoft коштує приблизно $2,5 трильйона, Amazon має ринкову капіталізацію в $1,75 трильйона, а ринкова оцінка Google становить $2 трильйони.