Відомий аналітик Мінґ-Чі Куо стверджує, що восени “яблучна компанія” випустить друге покоління своїх навушників AirPods Pro з підтримкою аудіо Apple Lossless (ALAC). Про підтримку інших форматів lossless, на жаль, нічого не йдеться, але, за чутками, оновлення дозволить вам слухати Apple Music (та локально збережені пісні у форматі ALAC) без шкоди для якості.

Як ми вже писали раніше, Куо припускає, що оновлені AirPods Pro отримають “новий формфактор”. Також, можливо, вам не доведеться турбуватися у разі втрати навушників — імовірно, їхній зарядний футляр зможе видавати звуки, подібно до AirTags.

Невідомо, як саме компанія підтримуватиме свій формат аудіо без втрат, враховуючи обмеження каналу передачі даних Bluetooth. Проте віцепрезидент з акустики Гері Гівз (Gary Geaves) нещодавно сказав в інтерв’ю What Hi-Fi, що його команда “хотіла б отримати більшу пропускну спроможність”, натякаючи на можливість появи нової технології.

Здається, Apple не обов’язково доповнюватиме або замінюватиме чинні бездротові стандарти, такі як Bluetooth, але компанія може розробити власний кодек “в стилі” aptX Lossless, щоб вдихнути життя в бездротовий ALAC.