До CES2022 Alienware підготували Concept Nyx, за допомогою якого можливо буде грати в ігри на будь-якому домашньому екрані. Це щось на кшталт того, як зараз можна робити з фільмами чи музикою. Згідно з баченням компанії, все має бути просто — ПЗ Nyx допоможе без дротів перенести зображення з грою на будь-який домашній екран з мінімальними зусиллями та незалежно від платформи, на якій придбана гра. 

Наприклад, ви граєте у Cyberpunk 2077 на дисплеї свого комп’ютера, та захотіли переміститися на канапу та продовжити грати на більшому екрані телевізора. Для цього ви натискаєте на кнопку у застосунку й гра переміститься на телевізор. Там вона зможе розгортатися на весь екран, або розділити його на ще кілька для одночасного сеансу гри декількох людей. Компанія працює над підтримкою до чотирьох користувачів за раз.

Alienware Concept Nyx допоможе транслювати ігри з ПК на будь-який екран

На стадії концепту Nyx потребує дуже потужного комп’ютера та можливостей локальної мережі для підтримки мінімальної затримки зображення. Наразі невідомо, чи збирається Alienware випускати власне “залізо” та коли це може бути, скільки це може коштувати та чи буде Nyx платним сервісом. Питань багато.

У порівнянні з Google Stadia або Amazon Luna, Concept Nyx має полегшити доступ до стрімінгу зображення ігор на інші дисплеї, з таким самим рівнем сумісності та, можливо, меншими компромісами у якості зображення.

Alienware Concept Nyx допоможе транслювати ігри з ПК на будь-який екран

Журналістам TheVerge вдалось спробувати демо продукту, який працював саме так, як описували представники компанії. Але для чесних висновків варто дочекатись фінального продукту, який можна випробувати у себе вдома, а не в умовах контрольованої демозони.