У відкритому новорічному листі президент Square Enix Йосуке Мацуда описав широкий спектр технологій від “метавсесвіту” до хмарного ігрового процесу та штучного інтелекту, але більшість листа зосереджена на його особистому ентузіазмі щодо NFT.

Хоча Мацуда прямо не стверджує, що Square Enix введе NFT у якусь конкретну гру, він запевняє, що компанія уважно стежить за технологією та “нарощує зусилля, щоб відповідно розвивати бізнес, з огляду на потенційний випуск власних токенів у майбутньому”.

Перш за все, Мацуда визнає, що багатьом людям не подобається ідея, що крихітні, постійні мікротранзакції стають фундаментальною частиною їхніх ігор.

“Я розумію, що деякі люди, які “грають, щоб розважитися” і які зараз становлять більшість гравців, висловили свої застереження щодо цих нових тенденцій, і це зрозуміло”, – пише Мацуда.

Попри це, він беззастережно захоплений думкою про те, що “економіка токенів” надасть гравцям необхідний стимул для того, щоб робити свій внесок в розвиток ігор. Коротко кажучи, Мацуда бачить творчий внесок і створений користувачами контент ігрових спільнот як можливість додаткової монетизації, що дозволить виплачувати винагороду гравцям та стимулювати їх робити більше контенту.

Всупереч цим грандіозним планам, Мацуда не надає жодних пояснень того, як технології блокчейну та токенів можуть насправді реалізувати його бачення “децентралізованих ігор” або “самопідтримуючого розвитку ігор”.