Наприкінці минулого року ВО «Південмаш» підписало новий контракт з американськими партнерами за темою Antares. Йдеться про замовлення на виготовлення основної конструкції першого ступеня (ОКПС) №№ 21 та 22. Про це повідомила пресслужба об’єднання. Таким чином, наразі в Дніпрі є замовлення на виготовлення чотирьох ОКПС для ракети-носія Antares.

Ситуація з Antares та участю «Південмаш» у цьому проєкті тривалий час була непевною. Як тільки NASA та Northrop Grumman визначилися з конфігурацією ракети-носія, сторони змогли укласти новий контракт. Наразі очікується додаткове підтвердження від NASA, після якого можна буде домовлятися про виробництво ще кількох ОКПС.

«Багато в чому нашу перспективу визначало й те, як ми покажемо себе у 2021 році на виробах №№17 та 18,» – пояснив перший заступник генерального директора з економіки та фінансів Костянтин Завгородній. – «Американці дуже вибагливо ставляться до таких речей, як дотримання договірних зобов’язань, особливо щодо термінів, ув’язки всіх технічних деталей, а також організаційних формальностей. Багато нюансів виникає не тільки під час виробництва, а й у ході здачі продукції замовнику. Працівники заводу (кожен на своїй ділянці) намагалися не підвести. Ми вклалися в строки, і приймання пройшло без зауважень. За що велика подяка всьому колективу.»

«У свою чергу, і американці виконали обіцянку – підписали важливий для нас контракт. Це завантаження нашого основного виробництва (хоч і не в тому обсязі, який необхідний для його підйому) на найближчі два-три роки.» – додав пан Завгородній.

Нагадаємо, Antares – це одноразова ракета середнього класу, яка з 2013 р. використовується для запуску вантажних кораблів Cygnus, що забезпечують постачання припасів на МКС. 14 з 15 запусків ракети-носія Antares були вдалими, один запуск 2014 року завершився аварією.

Крім ОКПС для ракети-носія Antares, «Південмаш» виконує замовлення на виробництво двигунів четвертого ступеня РД-843 для європейської ракети-носія Vega. За контрактом, до 2023 року підприємство має поставити 11 блоків маршового двигуна. Крім цього, європейський замовник скористався опціоном на додаткове замовлення та замовив ще 10 блоків маршових двигунів для Vega.