NASA продовжить експлуатацію МКС до 2030 року

Адміністрація президента США Джо Байдена зобов’язалася продовжити роботу Міжнародної космічної станції (МКС) до 2030 року, заявив адміністратор NASA Білл Нельсон.

«Міжнародна космічна станція є маяком мирного міжнародного наукового співробітництва, та протягом більш ніж 20 років повертала величезні наукові, освітні та технологічні розробки на користь людства. Я радий, що адміністрація Байдена-Харріс взяла на себе зобов’язання продовжити роботу станції до 2030 року» – зазначив Нельсон.

Заява про продовження роботи станції відбулася на фоні того, що NASA вже планує перехід з МКС на комерційні космічні станції та інші приватні платформи на низькій орбіті Землі. Раніше в грудні NASA виділило понад 400 мільйонів доларів трьом компаніям – Blue Origin, Nanoracks і Northrop Grumman – на розробку проєктів космічних станцій та інших «комерційних напрямків» у космосі. У NASA заявили, що перехід від МКС дозволить заощадити гроші та зосередитися на місіях «Артеміда» на Місяць і Марс.

Раніше МКС було дозволено працювати до 2024 року, хоча, як повідомляється, NASA заявило, що з технічної точки зору станція може працювати до 2028 року та далі.

Більше коментарів!