BlackBerry припинила продавати смартфони та планшети з власною операційною системою багато років тому, перейшовши на Android у 2015 році. Пізніше компанія взагалі відмовилася від виробництва пристроїв та змінила свій профіль на корпоративне програмне забезпечення, передавши бізнес смартфонів під брендом BlackBerry іншим компаніям.

Проте у світі залишалося доволі багато користувачів оригінальних BlackBerry з операційною системою BlackBerry OS, які все ще працювали та мали певну підтримку з боку виробника. Але це зміниться вже за декілька днів, оскільки BlackBerry оголосила про припинення підтримки застарілих служб для BlackBerry OS та BlackBerry PlayBook OS.

Серед іншого, це означає, що якщо у вас телефон з ОС BlackBerry 10 або BlackBerry 7.1 або ще старішою версією, то з 4 січня 2022 року він більше не буде надійно підтримувати телефонні дзвінки, SMS та екстрені виклики 911.

У BlackBerry також стверджують, що робота Wi-Fi та мобільних даних також може стати ненадійною, а такі програми, як BlackBerry Link, BlackBerry Desktop Manager, BlackBerry World, BlackBerry Protect, BlackBerry Messenger і BlackBerry Blend матимуть обмежену функціональність.