Кабінет міністрів України прийняв дві Постанови, якими прирівняв електронні посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток у “Дії” до паперових документів.

“Ми зробили перший великий крок до запровадження електронних документів в Україні у серпні, коли запустили цифрові паспорти. Тепер завдяки ухваленому закону про режим paperless в Україні з’явилося поняття електронних документів. І це дозволяє нам набагато швидше оцифровувати документи. Поступово усі важливі для українців документи будуть доступні в Дії” – заявив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

З 2019 року електронне посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток діяли в межах експериментальних проєктів, які успішно себе зарекомендували.

За час тестування українці сформували в Дії:

  • 751 тисячу студентських;
  • 4,4 млн посвідчень водія;
  • 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Тепер електронні посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток прирівнюються до паперового та пластикового аналогів. Ними можна користуватися будь-де, і ніхто не матиме права вимагати паперовий документ.

Посвідчення водія, техпаспорт та студентський у “Дії” тепер на рівні з паперовими

Як додати посвідчення водія у “Дія”?

Після авторизації в застосунку посвідчення водія автоматично підтягується в “Дії”. Але якщо цього не відбувається через те, що в базі МВС недостатньо даних, щоб створити його цифровий образ, то потрібно доповнити інформацію. Для цього треба перейти за посиланням, авторизуватися в кабінеті водія та обрати послугу “верифікація даних”. Після обробки документ має автоматично з’явитися в “Дії”.