Разом з сенсорним екраном, у «розумного» годинника від Apple також є два фізичні елементи керування — кнопка та колесо Digital Crown. Новий патент компанії показав, що останнього може не стати, а замінить його оптичний сенсор.

Сайт Patently Apple повідомив, що компанія запатентувала оптичний елемент взаємодії для Apple Watch. Зараз Digital Crown використовується для роботи з інтерфейсом годинника, а також в ньому вбудовано датчик для ЕКГ.

Патент отримав назву Watch with optical sensor for user input та демонструє, як користувач зможе взаємодіяти з інтерфейсом без колеса. Водночас такий сенсор дозволить зменшити кількість рухомих елементів, а сам датчик зможе розпізнавати різні жести.

Також це дозволить не тільки зробити конструкцію годинника більш надійною, але й звільнити додаткове місце для інших сенсорів або навіть більшої батареї.

Заразом оптичний сенсор може бути залученим для виміру частоти серцевих скорочень, дихання, рівня насичення крові киснем та кров’яного тиску. Перед виходом декількох останніх оновлень Apple Watch, з’являлося все більше чуток, що годинник все ж навчиться вимірювати тиск.

Але ж варто пам’ятати, що патенти не завжди одразу (або й взагалі) свідчать, що саме такі технології з’являться у наступній моделі тієї чи іншої техніки. Зазвичай Apple Watch анонсують восени. Тож наступну модель потрібно буде ще почекати.