Інсайдер з Bloomberg Марк Гурман розповів, яким чином Apple запобігає втраті важливих кадрів, яких останнім часом переманюють до технологічних гігантів на кшталт Meta (Facebook). Для цього компанія винагороджує своїх розробників бонусами у вигляді акцій.

Минулого тижня деякі розробники процесорів, комплектуючих, спеціалісти операційного та програмного забезпечення отримали незвичні «преміальні» — строкові акції, які діятимуть 4 роки. Це має втримати співробітників на їх місцях.

Такі «сюрпризи» складали від $50 до $180 тисяч. У більшості випадків це були суми у проміжку між $80 та $120 тисячами. Водночас менеджери назвали це «виплатами за високу продуктивність». Сама компанія відмовилась це коментувати.

Разом з цим залишились й незадоволені співробітники, яких такі премії обійшли. Вони вважають, що процес відбору розробників, які отримали акції, мав довільний характер.

І все це відбувається не на порожньому місці, адже за останні місяці з Apple до Meta пішли близько сотні розробників. Щоправда, хедхантери Apple також не сиділи склавши руки. Наразі компанії серйозно конкурують у сферах доповненої та віртуальної реальностей, а також «розумних» годинників, плануючи великі релізи у наступну пару років.