Трохи більше як два роки тому компанія Microsoft представила свій складний смартфон Surface Duo. На відміну від інших мобільних телефонів з гнучким екраном, представлених на ринку, розробник вирішив використати два окремі дисплеї, а не одну OLED-матрицю, як у випадку з Samsung Galaxy Fold. Обидві концепції мають свої переваги та недоліки, але, на думку аналітиків ринку, споживачів більше залучають смартфони із гнучкими дисплеями.

Microsoft не має наміру відмовлятися від цього підходу, її фахівці експериментують з різними формфакторами, і зовсім не виключено, що корпорація представить щось унікальне.

Microsoft Surface Trio Patent

Наприклад, компанія Microsoft отримала патент на складаний смартфон з трьома екранами, який ЗМІ охрестили Surface Trio. Відповідно до ескізів у патенті, це той самий Surface Duo, але з одним додатковим дисплеєм. Це досить цікавий варіант, оскільки в складеному вигляді один екран цього смартфона завжди буде звернений назовні, що робить пристрій більш схожим на стандартний мобільний телефон з одним дисплеєм.

Така конструкція може вирішити одну з головних проблем Surface Duo, де обидва екрани може бути звернені або назовні, або всередину, що не є ідеальним варіантом. У першому випадку користувачі побоюються за збереження дисплеїв, а в другому – що вони залишаться без інтерактивної інформації. Звичайно, у Surface Duo 2 була додана панель Glance Bar, але вона підходить не для всіх ситуацій.

Потрібно памʼятати, що отримання такого патенту не означає, що цей пристрій взагалі вийде на ринок.