Багатьом людям не подобаються голки, особливо, коли справа йде про уколи. І це одна з проблем масової вакцинації від COVID-19. Наприклад, недавнє дослідження Оксфордського університету показало, що приблизно чверть дорослих англійців потенційно мають подібну фобію.

Деяким з них пропонують додати комфорту під час процедури за допомогою віртуальна реальність. У Нідерландах застосовується така техніка в центрах вакцинації від COVID-19, які серед іншого мають VR-шоломи. Такими можуть скористатись ті люди, для яких процес ін’єкції може стати проблемою. Про це написав міністр охорони здоров’я Нідерландів Уго де Йонге у своєму твіттері.

«Ви боїтеся уколів, але все одно хочете отримати (бустерну) ін’єкцію? Служба громадської охорони здоров’я Амстердама буде рада вам допомогти. Наприклад, з’являється дедалі більше місць, де працюють з окулярами віртуальної реальності, що дає змогу розслабитися під час уколу. Такі методи застосовують і в Роттердамі» — написано у повідомленні.

Також у твіті є посилання на відеосюжет, який розповідає про це більш детально. Як можна побачити, відвідувачам центрів вакцинації пропонують подивитись на дику природу, а не голки та шприци.

https://www.youtube.com/watch?v=HuQKTbJyU6s