Студія Riot Games, відома гравцям усього світу завдяки іграм League of Legends, Legends of Runeterra, Valorant та мультсеріалу Arcane, погодилася виплатити $100 млн для врегулювання колективного позову про гендерну дискримінацію.

Позов щодо гендерної дискримінації, сексуальних домагань та непристойної поведінки було подано проти Riot Games ще наприкінці 2018 року, після розслідування Kotaku про сексизм та токсичну атмосферу у компанії. У 2019 році студія домовилася про врегулювання позову за $10 млн, але ця сума не задовольнила Департамент справедливого працевлаштування та розміщення (Department of Fair Employment and Housing, DFEH) Каліфорнії, який наполягав на сумі у $400 млн.

Нова сума у $100 млн влаштовує усі сторони, включаючи DFEH. Представники департаменту назвали врегулювання позиву важливою подією, що показує прагнення влади Каліфорнії отримати рівноправ’я в оплаті праці. Близько $80 млн зі згаданої суми отримають позивачі, ще $20 млн піде на компенсацію судових витрат. На частку фонду компенсації претендують щонайменше 2300 працівників Riot Games, при цьому той, хто працював у компанії довше, отримає більшу суму.

З часу публікації розслідування Kotaku, яке призвело до виявлення схожих проблем у багатьох ігрових компаніях, у Riot Games зробили багато, щоб виправити ситуацію та навіть потрапили до списку кращих європейських компаній за різноманітністю, складеного Financial Times. Компанія щорічно звітує про свої досягнення на цьому терені у Diversity and Inclusion Progress Report, що можна знайти на сайті Riot.