В соціальних мережах стало вірусним відео, на якому жінка крутить педалі велотренажера, знаходячись в ресторані швидкого харчування McDonald’s. Кількість його переглядів на різних платформах вже перевищила 10 мільйонів. Зокрема оригінальний ролик, опублікований на TikTok, отримав 2,4 млн лайків.

Як зізналися в McDonald’s, нові столики з сидіннями-велотренажерами є частиною проєкту сталого розвитку компанії в Китаї, який отримав назву Upcycle for Good. Поки що вони тестуються у двох закладах мережі, що розташовані в містах Гуандун та Шанхай.

Велотренажери замість стільців: у китайському McDonald's допомагають клієнтам спалювати калорії та підзарядити смартфон

Корпус велотренажерів вироблено з переробленого пластика, а під час крутіння педалей клієнти закладів McDonald’s не просто спалюють калорії, але також виробляють електроенергію, яка дозволяє підзарядити смартфон. У такий спосіб в компанії хочуть привернути увагу відвідувачів до захисту навколишнього середовища. А також підтримати державну програму зі зменшення кількості викидів вуглецю.

Велотренажери замість стільців: у китайському McDonald's допомагають клієнтам спалювати калорії та підзарядити смартфон

Поки що не має інформації, чи планує McDonald’s розширити програму на інші країни. Але це також непоганий спосіб зменшити відчуття провини, що може виникнути у клієнтів через харчування фастфудом.