Навіть якщо виставка CES 2022 останньої миті буде скасована через велику кількість відмов учасників, самих лише анонсів нових пристроїв та концептів, що готувалися до неї, вже буде достатньо, аби не вважати її суцільним провалом. Одним з таких анонсів стало оголошення LG Display, що вона готує до CES 2022 кілька концептів з прозорими OLED-дисплеями.

Перший зветься OLED Shelf: це два прозорі 55-дюймові екрани, що розташовані один поверх іншого, і з невеличкою полицею нагорі. LG Display вважає, що це ідеальний варіант для вітальні, де кожен екран може демонструвати свій контент (наприклад, якийсь арт на одному та телевізійний ефір — на іншому). Завдяки режиму Always on Display цей концепт може використовуватися для постійної демонстрації витвору мистецтва — наче напівпрозора картина, що зливається з фоном. Якщо ж знадобиться зробити зображення більш насиченим та “матеріальним”, в OLED Shelf вбудований непрозорий лист, що розгортається наче екран проєктора.

На відміну від OLED Shelf, що пропонується звичайним покупцям, Shopping Managing Showcase призначений для “розкішних” магазинів. Прозорий OLED-дисплей встановлений на підставці та розташовується перед продуктами на вітрині: таким чином продавець зможе створювати різні візуальні ефекти або підкреслювати якісь унікальні характеристики товару. Для маленької вітрини достатньо буде одного екрану, для великої – наприклад, в магазині одягу – можна скомпонувати кілька екранів в одне велике “скло”.

Також LG Display повідомила, що вона готує до демонстрації ще один концепт на базі прозорого OLED-дисплея – Smart Window, який можна використовувати в офісі для презентацій або відеодзвінків, але наразі ніяких його зображень вона не надала. Щодо технічних характеристик: усі концепти базуються на одній панелі — її діагональ 55”, роздільна здатність Full HD, ступінь прозорості — 40%. Компанія наголошує, що це вже восьме покоління технологічного процесу виробництва прозорого OLED.

Звичайно, далі концептів ці рішення навряд чи підуть, хоча представник LG Display і запевнив, що за наявності попиту вони готові розпочати комерційне виробництво того ж OLED Shelf.