YouTube-канал Digital Foundry (технічний підрозділ сайту Eurogamer) склав свій топ ігор 2021 року з найкращою графікою: він складається з ТОП3 “най-найкращіх” та ще восьми ігор, що також гідні уваги.

Але спочатку ведучі згадали дві техно-демо, що найбільше їх вразили цього року. Це The Matrix Awakens та NVIDIA Marbles RTX — за їх словами, саме так мають виглядати майбутні ігри.

Найкраща ігрова графіка 2021 р. за версією ресурсу Digital Foundry

Третє місце посідає PS5-ексклюзив Returnal – Digital Foundry сподобалась реалізація системи частинок та візуальний ряд гри. На другому трохи несподівано опинилась головоломка від невеликого розробника – Lego Builder’s Journey. Ведучі лишились у захваті від того, як її розробники реалізували трасування променів, завдяки чому фігурки LEGO сприймаються наче справжні.

А на перше місце Digital Foundry поставила ще один PS5-ексклюзив – Ratchet & Clank: Rift Apart. Ця гра вразила ведучих неймовірною деталізацією ігрового світу, візуальними ефектами кінематографічної якості та відмінною працею з трасуванням променів — завдяки чому гра виглядає наче якісний мультфільм, а часом навіть ще краще.

Інші ігри цього топу, вже в довільному порядку: Kena: Bridge of Spirits, Resident Evil: Village, The Ascent, Metroid: Dread, Deathloop, Guardians of the Galaxy, Metro Exodus (Enhanced Edition), Forza Horizon 5.

Загальна тривалість відео немаленька, майже година, тому для зручності один з коментаторів на сторінці відео навів тайм-код для усіх ігор зі списку.