Ferrari підписала угоду зі швейцарською технологічною компанією Velas Network про створення незамінних цифрових токенів (NFT) для своїх шанувальників, повідомив у понеділок виробник спортивних автомобілів класу люкс.

NFT дозволяє користувачам володіти рідкісними цифровими артефактами за допомогою технології блокчейн, що також підтримує більшість криптовалют. Різні форми мистецтва, твіти, музика, GIF та інші подібні цифрові активи можуть стати власністю через NFT. Можливості для купівлі та продажу цифрових активів вважаються безмежними.

Velas, постачальник цифрових продуктів та послуг, стане партнером перегонової команди Ferrari з наступного сезону. Багаторічна угода передбачає створення ексклюзивного цифрового контенту для шанувальників Scuderia. Окрім того, Velas стане головним спонсором Ferrari Esports Series.

Згідно з даними Google Trends – сервісу, що відстежує найбільш популярні словосполучення в пошуковій системі – користувачі шукають “NFT” частіше, ніж будь-коли. Пристрасні шанувальники роблять тисячі ставок, щоб стати власниками таких колекційних “речей”, як NFT, а деякі навіть продаються за мільйони доларів.

Нещодавній звіт Cointelegraph показав, що на сьогодні люди по всьому світу витратили на NFT понад $9 млрд — і очікується, що загальний обсяг продажів досягне $17,7 млрд до кінця 2021 року. У дослідженні йдеться, що продажі NFT виросли з 41 млн доларів у 2018 році до 2,5 млрд доларів у першій половині 2021 року.