Група українських дизайнерів, деякі з яких працюють у провідних компаніях автомобільної індустрії, розробили проєкт українського електричного суперкара KRAЇNA Shooting brake Coupe.

KRAЇNA Shooting brake Coupe – це некомерційний та не інженерний, а суто концептуальний проєкт, що спрямовано на дослідження та експерименти. Тому ніяких технічних чи експлуатаційних характеристик авто ви тут не побачите, це суто візуалізація ідеї. І візуалізація досить непогана.

Серед джерел натхнення автори проєкту називають могутній український літак АН-225 “Мрія”; архітектуру міста Києва, зокрема “летючу тарілку” Інституту Науково-технічної Експертизи Та Інформації та бруталістсько-модерністський готель “Салют”; Ракетне місто Дніпро та його космічну складову; та досить несподівано вітчизняний автопром та Запорізький автомобілебудівний завод.

Автором ідеї KRAЇNA Shooting brake Coupe виступив Максим Шкіндер, який працює старшим дизайнером у славетній McLaren. Моделюванням та візуалізацією займався Володимир Панченко, старший моделер у Bugatti-Rimac. Дизайном екстер’єру авто – індустріальний дизайнер Антон Ніколаєв. Теж візуалізацією Віталій Енес, креативний директор CGI студії RAW Concept. За розробку сайту відповідав Сергій Воронов.