Кілька тижнів тому ми розповідали вам про те, що компанія Toyota запровадила платну підписку на дистанційний старт двигуна. Зрозуміло, що такі дії не могли сподобатися власникам автомобілів цієї марки, отже хвиля обурення не заставила себе довго чекати.

Ситуація була сприйнята як дуже тривожний дзвіночок для всіх автолюбителів. Сучасні автовиробники отримали можливість обманювати людей до смерті, стягуючи постійну абонентську плату за функції, які раніше можна було придбати один раз, і, схоже, Toyota обрала саме цей шлях.

Якийсь час компанія відмовлялася прокоментувати пресі, чому вирішила взяти функцію, для функціонування якої не потрібно підключення до Інтернету, та перемістити її в платну частину свого сервісу.

Зрештою, автовиробник почув масове обурення автолюбителів. Представник компанії заявив, що керівництво було захоплене зненацька, і зараз вивчає можливість змінити курс і повністю відмовитися від вимоги підписки на послугу дистанційного запуску.

Також тепер компанія стверджує, що “ніколи не збиралася” продавати дистанційний запуск як реальну функцію, а також додає, що вимога передплати була “ненавмисним” результатом невеликого технічного рішення, пов’язаного з конструкцією нових автомобілів.

Ну а ми, звичайно, цілком віримо цим прекрасним людям.