Чи можливо, щоб людина жила вічно? Над цим питанням люди розмірковують із самого початку світу. Тепер дослідники з Токійського Університету Juntendo стверджують, що вони зробили крок до збільшення тривалості життя людини. Вони успішно випробували вакцину проти клітин, які сприяють старінню, повідомляє Euronews про розробку.

У ході лабораторних випробувань було показано, що препарат, спрямований на білок, який відповідає за старіння клітин, уповільнює прогресування старіння у летючих мишей. Метод успішно бореться зі старінням клітин у жировій тканині та кровоносних судинах. І це дозволяє припустити, що він може вплинути на інші медичні стани, пов’язані зі старінням.

Juntendo Anti-Age Vaccine

“Ми можемо очікувати, що (вакцина) застосовуватиметься для лікування артеріальної жорсткості, діабету та інших захворювань, пов’язаних зі старінням”, – каже професор Тору Мінаміно з Університету Juntendo.

Теоретично, такий підхід міг би спрацювати для людей. Але велике питання в тому, чи буде антивікова вакцина безпечною для здоровʼя людини? Щоб з’ясувати це, вченим необхідно провести подальші дослідження на тваринах, включаючи приматів, та поглиблене тестування безпеки на людях.