Ігрова миша досить давно розглядається як зокрема переносний пристрій — скажімо, якщо ви маєте звичку грати “на виїзді”. Тож маніпулятори для хардкорних геймерів або кіберспортсменів – із вбудованою пам’яттю для зберігання користувацьких профілів – нікого не дивують. Але що, якби ви могли взяти з собою не тільки налаштування миші під конкретну гру, а й саму гру загалом?

Саме така ідея, схоже, спала на думку розробникам ігрового бренду XPG – унаслідок чого з’явився концепт ігрового маніпулятора під назвою XPG Vault, який вони підготували до виставки CES 2022 (здається, хтось досі сподівається, що вона таки відбудеться попри численні відмови головних учасників останніми днями).

Зовні він виглядає як звичайна дротова миша, але всередині в неї розташований… SSD-накопичувач ємністю до 1 ТБ. Максимальна швидкість передачі даних становить 985 МБ/с (за умови підключення до відповідного USB Type-C). Типові характеристики як-то тип сенсору, габарити чи вагу виробник наразі не повідомляє, та вони й не дуже важливі як для концепту, а не реального продукту.

Але крім суто “хардварного” рішення, компанія також представила і софт до нього: робота накопичувача керується за допомогою фірмової утиліти XPG. За словами компанії, “Gaming Launcher зробить вашу ігрову бібліотеку портативною та додасть нові можливості інтеграції з нашою екосистемою XPG Prime Software”.