Компанія Tesla продовжує додавати у свої електромобілі нові можливості  шляхом оновлення програмного забезпечення. Цього разу вона випустила “святкову прошивку”, яка дозволяє водіям використовувати у своїх Tesla функцію мегафона для спілкування з навколишнім середовищем. Це буквально дозволяє водіям розмовляти на дорозі з іншими через свою Tesla.

Функція мегафона доступна лише для новіших авто виробника (з 2019 року та новіших), оскільки електромобіль повинен бути обладнаний зовнішнім динаміком, який призначений для відтворення звуку попередження на низьких швидкостях, щоб підвищити безпеку пішоходів.

Ось коротка демонстрація нової функції Tesla “Мегафон” у святковому оновленні 2021 року:

Крім мегафона, компанія додала до “святкового оновлення” програмного забезпечення можливість зробити власне світлове шоу, використовуючи фари та габарити електромобілів Tesla. Ця можливість передбачена для більш технічно підкованих водіїв, відповідна інструкція була викладена компанією на GitHub.

Tesla додала до авто функцію мегафона та світлове шоу

Для того, щоб зробити світлове шоу на Tesla, знадобиться Model S (2021+), Model 3, Model X (2021+) або Model Y з прошивкою v11.0 (2021.44.25) або новішою. А також USB-накопичувач відформатований в exFAT, FAT 32 (для Windows), MS-DOS FAT (for Mac), ext3 або ext4. NTFS зараз не підтримується.

Зі світловим шоу доведеться трохи повозитися, але результат виглядає справді святково.