Стримінговий сервіс Netflix працює в 190 країнах, проте через власників авторських прав в різних регіонах, його каталог фільмів та серіалів доволі сильно відрізняється залежно від країни. VPN-сервіс SurfShark провів дослідження обсягу каталогів Netflix на основі даних з 70 країн, які збирає сервіс Flixwatch.

Наклавши на отриману інформацію рейтинги IMDb, оцінки Metacritic, нагороди «Оскар» для фільмів та «Еммі» для серіалів, в SurfShark також визначили, які країни мають хоча й не найбільший, але найкращий за якістю каталог Netflix.

Найбільший каталог Netflix у США, найменший — в Грузії, а в Україні доступно 4 640 найменувань

Основними знахідками дослідження Netflix стала така інформація:

  • Найбільший каталог Netflix очікувано мають Сполучені Штати з 5 879 найменуваннями (4 035 фільмів та 1 844 серіали);
  • Канада має найбільший каталог фільмів із 4 043 найменуваннями;
  • У Грузії найменший каталог серед усіх країн світу – 2 116 позицій (1388 фільмів та 728 серіалів).;
  • Каталоги Netflix, доступні в Канаді та Сполучених Штатах, мають найнижчу середню оцінку IMDb – 6,95;
  • Південна Корея має в каталозі Netflix 109 фільмів, які отримали «Оскар», — це на 24 фільми більше, ніж у Швейцарії (наступна найкраща країна) з 85 володарями премії «Оскар»;
  • Таїланд, Малайзія, Південна Корея, Філіппіни, Індонезія та Сінгапур мають доступ до найбільшої кількості серіалів, які отримали премію «Еммі» – 35 телешоу.

Україна не входить до топу країн з найбільшими каталогами Netflix, проте для нас доступно 4 640 найменувань, більше ніж у Німеччини та Франції, та сам контент доволі якісний, адже має середню оцінку IMDb – 7,13.