У той час як значна частина корпоративних співробітників “яблучної компанії” напередодні Різдва та різдвяні вихідні перебуватиме у відпустці, багато співробітників роздрібних магазинів компанії та технічної підтримки AppleCare повинні будуть вийти на роботу.

У зв’язку з цією “несправедливістю” організована група співробітників компанії, яка називає себе “Apple Together”, поділилася в обліковому записі Twitter закликом до страйку. Організатори акції вимагають поліпшення умов праці, включаючи шанобливе ставлення на робочому місці, оплачуваний лікарняний час, захист та турботу про психічне здоров’я.

Учасники страйку планують покинути робочі місця 24 грудня раніше, ніж належить, щоб напередодні Різдва бути поряд з сім’ями, а не на робочому місці. До речі, більшість фірмових магазинів 24 грудня будуть відкриті тільки до 18:00 за місцевим часом, а 25 грудня не працюватимуть взагалі.

Хоча метою акції є страйк усіх співробітників компанії, організатори також просять покупців не робити покупок в магазинах виробника напередодні Різдва. Також вони обіцяють, що всі працівники, які підтримають страйк, можуть подати заявку на отримання $500 від Некомерційного фонду солідарності Coworker.

Сама компанія на цей час ніяк не прокоментувала дії своїх працівників. Детальні вимоги організатори акції розмістили за посиланням.