Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS), який є основною незалежною організацією з краш-тестів автомобілів у США, опублікував результати недавніх випробувань електричного кросовера з оновленою версією програмного забезпечення і заявив, що ймовірність отримання серйозних травм в автомобілях загалом найнижча у Tesla Model Y.

Минулого року цей рейтинг очолили моделі Model S та Model X, а седан Model 3 вперше в історії був названий автомобілем, що встановлює новий стандарт автомобільної безпеки. Поточні краш-тести IISH ще раз довели, що виробник приділяє велику увагу не лише автопілоту, а й безпеці своїх електромобілів.

“Розкішний електромобіль Tesla Model Y 2021 року випуску, який надійде у продаж у 2022 році, повністю заслуговує на нагороду Top Safety Pick+”, – йдеться у пресрелізі. Кросовер отримав максимально можливий бал у всіх категоріях, крім фар, якість світла яких була визнана “задовільною”.

Model Y – один з найновіших електромобілів від автомобільної компанії Ілона Маска, також отримав максимальні 5 зірок у тесті Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA). За повідомленням видання Electrek, інвестиційна компанія Wedbush дотримується думки, що протягом найближчих 2-3 років Tesla захопить половину ринку світових продажів електромобілів.