Колишній генеральний директор McDonald’s Стів Істербрук свого часу здивував придбанням Dynamic Yield, оскільки бізнес нью-йоркського стартапу був далекий від продажу бургерів. Істербрук любив витрачати гроші на нові технології, чим часто викликав незадоволеність акціонерів та франчайзі.

Звичайно, у результаті його прагнення розвивати мобільні служби замовлення та доставляння окупилося, коли вибухнула пандемія COVID-19. Але на той час Істербрука вже було звільнено, хоча і не за витрату грошей на непотрібні стартапи, а за сексуальні відносини з підлеглими. Ось така іронія долі.

Тепер, вже з новим керівництвом, McDonald’s Corp. погодилася продати компанії Mastercard Inc. за нерозкриту суму компанію Dynamic Yield, стартап у галузі штучного інтелекту (ШІ), придбаний у 2019 році за більш ніж 300 мільйонів доларів.

При цьому McDonald’s залишиться клієнтом Dynamic Yield, використовуючи технології стартапу у меню та кіосках замовлення. Водночас Mastercard запевняє, що в неї є й інші клієнти, які використовують технології стартапу.

Угода закриється у першій половині 2022 року, повідомили обидві компанії. Генеральний директор Dynamic Yield Ліад Агмон піде у відставку і стане радником, його замінить директор з технологій Орі Бауер.