Компанія LG підготувала до CES 2022 два дуже незвичних концепти, які мають продемонструвати можливі варіанти застосування гнучких OLED-дисплеїв.

Перший зветься “Віртуальна поїздка” (Virtual Ride) — це велотренажер, крутити педалі на якому треба, дивлячись на вертикальний 55-дюймовий OLED-екран, що створює єдиний віртуальний “простір” попереду та над “спортсменом”. Найцікавішим елементом цього концепту є “лінія згину”, де вертикальна вигнута частина екрану з’єднується з рівною нагорі. Радіус кривини вигнутого екрана в цьому місці складає всього 500 мм (500R), що на цей час є найменшим показником серед усіх таких дисплеїв.

Другий концепт — крісло Media Chair. Це “реклайнер” з 55-дюймовим OLED-телевізором с кривиною 1500R (радіус 1500 мм) — LG називає цей ступінь кривини оптимальним для такого варіанту використання. Телевізор оснащений фірмовою технологією Cinematic Sound OLED, що дозволяє екрану видавати звук без зовнішніх динаміків, та може повертатися в портретний або альбомний режим одним натисканням кнопки на підлокітнику крісла.

Обидва концепти призначені суто для демонстрації можливостей технології на CES 2022 і не передбачають комерційного виробництва. Проте одна корейська компанія, що займається виготовленням масажних крісел, за словами LG Display, вже зацікавилась “рейклайнером” та готова у майбутньому вивести його на ринок.