Android Automotive — це модифікована версія ОС Android для використання в автомобілях. Першою машиною, яка була презентована з такою системою, стала Polestar 2 (електрокар від суббренду Volvo).

Сьогодні команда Vivaldi презентувала свою версію інтернет-браузеру для Android Automotive. Робота над ним відбувається за участі Polestar. І це перший сторонній браузер для всієї платформи. Відмічається, що подібний застосунок був одним із найбажаніших у розробників Polestar.

Ця версія браузер удосконалена для роботи на 11-дюймовому дисплеї автівки, а всі можливості звичайного мобільного Vivaldi є також й для Android Automotive. Користувач зможе розкрити браузер на весь екран, увімкнути блокування реклами, перекладач, розширення для нотаток та синхронізуватись через свій обліковий запис Vivaldi.

А серед найбільших переваг цього браузеру на платформі — можливість користуватись стрімінговими сервісами та браузерними іграми. Але важливо зазначити, що працюватиме браузер тільки тоді, коли автівка припаркована, під час руху це працювати не буде. Хоча звук з YouTube, наприклад, все одно можна отримати в дорозі.

Також у Vivaldi підтвердили, що цей додаток теж отримуватиме оновлення та патчі разом з версіями для Windows, Mac, Linux та звичайного Android.