До кінця календарного року Tesla традиційно оновлює бортове програмне забезпечення своїх електромобілів, і цього разу список змін був спрямований на покращення зручності інтерфейсу користувача. Однак з’явилися й деякі інші нововведення, наприклад підтримка перегляду відео в TikTok, але ця функція працює тільки тоді, коли автомобіль припаркований.

TikTok було інтегровано до розважального розділу Tesla Theatre. Також є три нові ігри: класична головоломка “Судоку”, “Sonic the Hedgehog” і покрокова стратегія “Битва за Політопію” (The Battle of Polytopia), причому остання підтримує розрахований на багато користувачів режим. Як традиційний розважальний елемент у меню також було додано “Світлове шоу”, яке дебютувало як “великоднє яйце” ще у 2015 році під час прем’єри кросовера Tesla Model X.

Що ще в оновленні ПЗ Tesla

Після оновлення до версії 2021.44.25 елементи інтерфейсу бортової мультимедійної системи стали легше адаптуватися до переваг конкретного користувача. На панелі швидкого доступу можна розмістити найбільш популярні піктограми, які спрощують процедури керування роботою склоочисника та заряджання тягової батареї. Також стало простіше додавати зупинки для відпочинку вздовж маршруту, яким слідує навігація.

З’явилася можливість, за бажанням користувача, примусово встановити темну тему інтерфейсу, незалежно від умов освітлення. Увімкнення бічної камери для контролю сліпих зон стало можливим при включенні індикатора. Записи з камери, розташованої в салоні, можна швидше видалити через нове меню інтерфейсу – ця функція може стати в пригоді, наприклад, при здачі електромобіля в сервісне обслуговування.

Серія оновлень також спрямована на покращення роботи бортових систем за холодної погоди, що дуже своєчасно з урахуванням настання зими. Тепер сидіння з підігрівом можуть автоматично змінювати інтенсивність роботи залежно від установок кондиціонера. Тепер можна примусово ввімкнути кондиціонер, щоб прогріти салон після тривалого перебування на холоді за низького залишкового заряду тягової батареї. Однак передбачено граничне значення для захисту акумулятора від дуже глибокого розряду, тому дистанційний запуск опалення кабіни буде неможливим.