Смартфони та різні інтернет-сервіси давно роблять життя значно зручнішим. Одним із гарних прикладів таких зручностей є сервіси оплати у тому числі й штрафів. Наприклад, пролетівши повз камеру фіксації швидкості із перевищенням дозволеного режиму, можна з мінімальною затримкою отримати повідомлення про порушення та миттєво його оплатити.

На своїй сторінці в Facebook сервіс швидкої оплати штрафів — Штрафи UA — поділився цікавою статистикою: топ 5 марок авто, які отримали найбільше штрафів  у 2021 році. На відміну від поширеної думки, лідирують у цьому списку зовсім не преміальні бренди на кшталт Porsche чи BMW. Спробуєте вгадати? 

П’яте місце посіли водії Skoda, у них назбиралось 14458 штрафів. Четверте місце таки відведено преміальному бренду, за автівками якого нарахували 19858 постанов — це Mercedes Benz. Третя сходинка рейтингу відведена для Renault — 21782 порушення. Заробивши 23051 штраф, другими у цьому списку опинилися автомобілі Toyota.

А лідером антирейтингу виявився бренд Volkswagen, прихильники якого змогли помітно відірватися від конкурентів з 33740 постановами.